Lyssna på en dramatisk föreläsning om min livsresa från kvinna och transsexuell, till man.

Intresseanmälan

Lyssna på en dramatisk föreläsning om min livsresa från kvinna och transsexuell, till man.

Intresseanmälan

Under föreläsningen berättar Lukas om sin uppväxt och hur han fick kämpa för att vara sig själv. Han berättar om hur han blev bemött av klasskamrater, lärare och övrig omgivning.

Han berättar om könskorrigeringen och kampen för att överleva omgivningens hat med misshandel och mobbing. Efter könskorrigeringen trodde Lukas att kampen var över men fick snart veta att han inte vara välkommen på grund av sin bakgrund. Han fick dölja sin bakgrund för att bli accepterad.

Lukas har perspektiven från både det manliga och kvinnliga och hur idealen påverkar individen i samhället. Hur viktigt är det med mångfald och hur viktigt är det första bemötandet. Vad fick Lukas att vara öppen eller dölja sin bakgrund? Hur tog sig Lukas framåt och bli framgångsrik i både arbetslivet och i sporten? Hur gjorde Lukas för att inte begränsas av rädslan för vad andra tycker? 

Allt detta ger Lukas svar på i en dramatisk, öppen och känslosam föreläsning som kommer påverka dig länge och som förändrar människor bemötande. 

Under hälften av Lukas liv levde han i en kvinnlig kropp som han hatade. Dels på grund av utseendet men också på grund av bemötandet han fick av omgivningen och samhället. När det inre och yttre inte passar ihop och när han inte följde normen, hade omgivningen svårt att acceptera honom. 

Att leva i fel kön är extremt påfrestande för psyket. Det var en överlevnadskamp i 18 år som han genomförde helt själv utan att våga uttrycka orden ”jag är född i fel kropp”.

Idag är Lukas lycklig och lever det liv han drömde om som liten. Han är gift med Karin. Han är utbildad brandman, varit i försvarsmaktens elitförband och fråmgångsrik i triathlon. 

 

Kontakta mig