Föreläsningen

Under föreläsningen berättar Lukas om sin uppväxt och hur han fick kämpa för att vara sig själv. Lukas pratar om vilka effekter omgivningen har och hur han idag hanterar vardagen med psykisk ohälsa och våga stå för att han är sårbar. 


Han berättar om könskorrigeringen och kampen för att överleva sexuella övergrepp, hat, misshandel och mobbing. Efter könskorrigeringen trodde Lukas att kampen var över men fick snart veta att han inte vara välkommen på grund av sin bakgrund. Han fick dölja sin bakgrund för att bli accepterad.


Lukas har perspektiven från både det manliga och kvinnliga och hur idealen påverkar individen i samhället. Hur viktigt är det med mångfald och hur viktigt är det första bemötandet? Vad fick Lukas att vara öppen eller dölja sin bakgrund? Hur tog sig Lukas framåt och bli framgångsrik i både arbetslivet och i sporten? Hur gjorde Lukas för att inte begränsas av rädslan för vad andra tycker? 


Allt detta ger Lukas svar på i en dramatisk, öppen och känslosam föreläsning som kommer påverka dig länge och som förändrar människors bemötande. 

Praktiska detaljer


Föreläsningen är oftast två timmar inklusive en paus efter cirka en timme. Men tiden går att anpassa efter önskemål.


Föreläsningen handlar om Lukas livsresa men delar i den kan anpassas beroende på målgrupp och fokus. 


Under föreläsningen använder Lukas en power point med bilder. 


För prisuppgift skicka en förfrågan via kontaktformuläret.